Seminiboek

« ‘t Is weer club weet ge dat niet »

“ 50 jaar geschiedenis van de Antwerpse Hoogstudentenclub in Leuven Semini, 1958 – 2011”

Op de gure herfstavond van 24 november 2006 zitten Poeptzal – Rafaël Deroo en Blauwvoet – Filip Van Kerckhoven, in een ver verleden ooit senioren van Semini, in Leuven in ‘Den Boule d’Or’ samen een paar frisse Bollekes te nuttigen.   Zij komen die avond met mede-oud-seminieten Join – Peter Plas en Johan Depla terug van de plechtige voorstelling in de Universiteitsbibliotheek van het boek ‘De Studentikoze Erfenis van Rodenbach’ van Jan Huys en Stefan Van de Weyer. Na afloop van de receptie na de voorstelling van het S.K.-boek, bevinden de twee oud-senioren van Semini zich op de spontane ‘na-receptie’ in het gloednieuwe clubcafé van hun club Semini. Want inderdaad, Semini was, na een onderbreking van zes jaar, terug opgericht! ‘La nouvelle Semini’ was dus al twee volle maanden terug ‘arrivée’ in het Leuvense!  De toekomst en de bollekes lachten ons die avond toe.  “Dat betekent dat er opnieuw een Semini-lustrumviering komt?”, zo ontviel het hen alras. Zij rekenden het gauw even uit op een bierviltje en wat bleek: jazeker, het tiende lustrum – 50 jaar na de oprichting van de club! – kwam eraan. En dat heugelijke feit zou 2,5 jaar later plaatsvinden. Dat zou hen genoeg tijd geven om een oude droom waar te maken en hetzelfde te doen als het S.K.: een boek te schrijven over de geschiedenis van de club, dé club van de Antwerpse hoogstudenten in  Leuven.  Althans, zo dachten zij overmoedig als zij vermetel waren. Want wel zo gezegd, maar niet zomaar gedaan. Pas na enkele maanden beseften ze de omvang van wat ze begonnen waren. Het zou geen twee en een half, maar vijf jaar duren vooraleer zij dit boek boven de doopvont konden houden.

En er was genoeg om over te schrijven : St-Jan-Berghmans, “groen vanboven en rood vanonder”, de bals, de senioren en de rodages, de / het Seminiks(ke), de clubavonden, de cantussen, de tramcantussen, de karnavalsstoeten, de reizen naar Berlijn, Walibi, München en Veere, zweefvliegen, de statuten, de dopen, casino- of maffia-avond, het sportklassement, het dagverslag van de lustrums, de liederen, de cafaten, het SFK, AKSIE,  en de spin-offs van de Semini, … Genoeg voor 544 pagina’s en 2000 foto’s en illustraties.

Als je dit leest en je wilt een exemplaar van het boek bestellen, dan kan dit door per exemplaar 50 Euro (40 voor huidige clubleden) + 10 Euro verzendingskosten (= 60 Euro) over te maken (als je meerdere boeken tegelijk wilt, neem dan best even contact op – zie beneden) op rekeningnummer :

IBAN: BE 36 7310 4343 6672 – BIC: KREDBEBB op naam van Semini – Rafael Deroo (v. Poeptzal, senior 1992-93).

Meer informatie op rafderoo@gmail.com – T : 0477.623.792

Schrijf in het bericht bij de overschrijving je naam, clubnaam, jaren bij Semini en je adres.

Satis Omnibus !
Ut Vivat, Crescat, Floreatque Semini

P’zal
Oud Senior 1992-93 & Senior H.C.

https://www.facebook.com/Seminijubileumboek/